FAQ & voorwaarden

FAQ:

Wat is Gold Creek nou precies? – Gold Creek is een Western dorpje in een hal van 230 m2 waarin je met je eigen groep groep van 4 tot 15 mensen (opgedeeld in 2 of 3 teams) wordt ‘opgesloten’ en waarbij het jullie taak is om met je team binnen 70 minuten zoveel mogelijk goud te vinden of verdienen. Dit kan door puzzels op te lossen, goed te zoeken, te onderhandelen met de andere teams, goud van andere teams af te pakken of door slimme strategische zetten te doen. Zie het als een bordspel in het echt. Of een escape room waar je niet alleen maar uit hoeft te ontsnappen. Of lasergamen met een verhaal. Kortom; een ‘real life game’; een levensecht spel dat alle kanten op kan; je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt!

Is Gold Creek een Escape room? – Daar is het idee wel ooit uit ontstaan, maar in feite is het dat niet meer. Je hoeft namelijk niet meer uit ons dorpje te ontsnappen. Wel moet je met je team uit je huisje ontsnappen aan het begin van het spel, maar daarna kun je vrij rondlopen in het dorp. Verder zitten dezelfde spelelementen in ons spel als in de meeste escape rooms; het oplossen van puzzels, interpreteren van hints, goed zoeken en strategisch nadenken. Daarnaast biedt Gold Creek, anders dan ‘normale’ escape rooms, ook grotere verenigingen, vriendengroepen of groepen collega’s de mogelijkheid om samen de uitdaging aan te gaan. Je kunt met 2 of 3 teams tegelijk de strijd aangaan in het dorp, wat een extra competitie-element aan het spel toevoegt. Waar je bij een escape room strijdt om wie het snelst ontsnapt is, strijd je bij ons om welk team aan het eind van het spel het meeste goud heeft!

Kunnen we bij jullie ook een drankje doen? – In onze gezellige lounge kunnen jullie aan onze bar tegen betaling ook een drankje bestellen om even na te praten en misschien een spelletje uit onze spelletjeskast te pakken. Voor grotere groepen kunnen wij ook een pubquiz organiseren.

Ik zit in een rolstoel, kan ik het spel dan ook spelen? – Het grootste deel van onze ruimte is voor een rolstoel toegankelijk en ook bij ons spel kun je voor het grootste deel prima meedoen! Uiteraard is het lasergamen wat lastiger als je in een rolstoel zit en ook is het lastiger manoeuvreren in de speelruimte als je met grote teams speelt. Neem gerust contact met ons op als je onze ervaringen wilt weten!

Can we play the game in English? – Yes you can! Just make sure you choose ‘English’ when you book the game!

Is Gold Creek eng? – Nee dat is het zeker niet. Er zijn enkele licht- en geluidseffecten om het extra spannend te maken, maar eng is het niet.

Hoe kunnen we betalen? – Betalen voor het spel doe je direct bij het reserveren via iDeal. Drankjes kun je bij ons betalen via de PIN of draadloos. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.

Wat onderscheidt jullie van escape rooms? – Wij willen, anders dan veel escape rooms, een volledige ervaring aanbieden; een warme ontvangst, een volledig aangeklede speelruimte met een zeer divers aanbod aan spelelementen en een gezellige plek om na te praten. Doordeweeks of in het weekend, in kleine of grote groepen; je betaalt bij ons altijd hetzelfde per persoon en je bent gegarandeerd 70 minuten aan het spelen.

En als we nou nog eens bij jullie terug willen komen? – Dat is mogelijk! Gold Creek speel je vanuit 1 van de 3 huisjes. Alle drie deze huisjes zijn verschillend, net als de puzzels en verstopplaatsen die erbij horen. Je kunt dit spel dus zeker 3x komen spelen! Daarnaast kun je natuurlijk zo vaak als je wilt komen lasergamen.

Algemene voorwaarden:

Door te reserveren ga je akkoord met onze algemene voorwaarden:

Reserveren

 • Reserveren kan d.m.v. ons online reserveringssysteem, of via de mail of telefoon.
 • Een reservering is pas definitief als je een bevestigingsmail hebt ontvangen en de aanbetaling is voldaan. Heb je geen bevestiging ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

Betaling

 • Betaling gebeurt vooraf via iDeal. Een reservering is pas definitief als de betaling bij ons is binnengekomen.
 • Voor bedrijven kunnen wij ook een factuur opstellen, welke binnen 14 dagen betaald dient te zijn.

Parkeren

 • Parkeren kan gratis op onze parkeerplaats.

Annulering

 • Je kunt tot 2 weken van tevoren kosteloos annuleren en wijzigingen in de boeking doorgeven. 2 weken tot 2 dagen van tevoren wordt er 10% van je betaling ingehouden bij wijzigingen of annuleringen. Binnen 48 tot 24 uur van tevoren is dit 30% en binnen 24 en 4 uur van tevoren 50%. Uitzondering op deze regel (volgende punt):
 • Als er door overmacht iemand minder mee kan spelen (bijvoorbeeld door ziekte) zal het geld voor deze speler worden teruggestort, mits dit uiterlijk 2 uur voor de geboekte tijd wordt doorgegeven.
 • Als het vorige punt niet van toepassing is en er toch minder mensen komen dan waarvoor gereserveerd is, wordt er geen geld teruggestort.
 • Kom je op de dag zelf niet opdagen of te laat binnen? Of annuleer je binnen 4 uur voor je boeking? Dan houden wij de volledige aanbetaling in.

Het spel

 • De minimum leeftijd voor deelname aan ‘Gold Creek’ is 8 jaar (alleen onder begeleiding van een volwassene), voor het lasergamen 10 jaar. We adviseren een minimumleeftijd van 12 jaar i.v.m. de moeilijkheidsgraad van de puzzels.
 • Kinderpartijtjes zijn bedoeld voor kinderen tot en met 14 jaar oud.
 • Er mogen maximaal 15 deelnemers naar binnen per spel ‘Gold Creek’. Kom je alleen lasergamen? Dan geldt een maximum van 10 deelnemers (maar aanbevolen is maximaal 8 spelers).
 • Mensen die onder invloed zijn van drugs en/of drank wordt toegang tot het spel ontzegd.
 • Als je te laat binnenkomt gaat deze verloren tijd af van jullie speeltijd, wees dus minimaal 15 minuten voor de gereserveerde tijd aanwezig!
 • M.b.v. camera’s houdt de spelleider toezicht op het spel. Dit is voor jullie veiligheid en om te zorgen dat iedereen zich aan de spelregels houdt.
 • In het geval van een noodsituatie is het spel te allen tijde te beëindigen m.b.v. speciale noodknoppen in de huisjes. De deur tussen de ontvangstruimte en de speelhal is altijd open; je bent dan ook nooit opgesloten.
 • Het is nergens in de speelruimtes nodig om brute kracht te gebruiken om het spel te kunnen spelen. Eventuele beschadigingen door onnodig gebruik van kracht zullen op de deelnemer verhaald worden.
 • Toegang tot de speelruimte en het spelen van dit spel is geheel op eigen risico.
 • Wij zijn niet verantwoordelijk voor persoonlijke eigendommen en/of schade die hieraan toegebracht wordt. Wij bieden wel lockers voor je eigendommen bij onze balie.
 • Het is niet toegestaan om onze speelruimte in te gaan met een telefoon op zak; deze kun je ook veilig bij ons opbergen in de lockers.

Grote groepen

 • In onze speelruimte kunnen maximaal 15 personen tegelijkertijd; maximaal 3 teams van 5 personen per team. Wil je bij ons reserveren voor grotere groepen (bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeestjes)? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden en kosten te bespreken.

Geheimhouding

 • Om het spel en de mogelijke verrassingen daarin ook leuk te houden voor volgende groepen, verzoeken wij de deelnemers met klem om geen inhoudelijke zaken prijs te geven over het spel.

Verwerking persoonsgegevens

 • Bij het plaatsen van een boeking vragen wij om diverse persoonsgegevens. Deze gegevens gebruiken wij alleen om contact met je op te kunnen nemen bij wijzigingen of vragen omtrent de betaling van je boeking.
 • Wij plaatsen jullie groepsfoto’s alleen op onze Facebookpagina als je daar toestemming voor hebt gegeven. Dit doe je direct bij het plaatsen van een boeking, maar kan ook nog op de dag zelf aangegeven worden.
 • Als je inzicht wilt in hoe wij omgaan met persoonsgegevens of wilt weten welke gegevens wij van jou in onze database hebben staan, laat het ons dan weten!

Reageren is niet mogelijk