fbpx

De Torenwachter

VIDEO
GALLERY
OVERZICHT

NB: jaarlijks van half februari t/m half mei gesloten i.v.m. broedseizoen slechtvalk.

De Watertoren van Aalsmeer is tussen 1926 en 1928 gebouwd, naar ontwerp van architect Hendrik Sangster. Al tijdens de bouw gingen er in Aalsmeer verhalen rond over Sangster en zijn team bouwers die men hier maar vreemde vogels vond. En waar liepen ze nou toch over te smoezen ‘s avonds na het werk in de kroeg…? Zo ontstond het gerucht dat er vreemde dingen verstopt werden in de toren door de bouwers. De torenwachters hebben in de loop der tijd dat gerucht allemaal omarmd, omdat er onverklaarbare zaken in de toren te vinden waren. De laatste torenwachter heeft jullie uitgenodigd hem te helpen met zijn zoektocht, omdat hij zelf inmiddels te oud is om de toren nog te beklimmen. En hij was, dacht hij, heel dichtbij om het raadsel voor eens en altijd te ontrafelen. Alles wat hij heeft gevonden, heeft hij in een koffer voor jullie achtergelaten. Weten jullie het mysterie voor eens en altijd op te lossen?

Probeer in 1 of 2 teams van 1 tot 6 spelers per team de top van de toren te bereiken door alle puzzels verspreid door de toren op te lossen. Als het je lukt om de top op 50 meter hoogte te bereiken kan je team genieten van het uitzicht vanaf hier over de plas en Aalsmeer.

Kosten:

€ 135,- voor 2-6 spelers, € 200,- voor 7 tot 9 spelers, € 260,- voor 10 tot 12 spelers (bij meer dan 6 spelers speel je automatisch in 2 teams), spelduur maximaal 60 minuten, inclusief introductie en afsluiting ben je ongeveer anderhalf uur bij ons in de toren. Jullie kunnen je bezoek uitbreiden met een lunch, diner of borrel bij een van de nabijgelegen restaurants waar we mee samenwerken. Kijk voor alle opties op deze pagina!

NB: Deze beleving vindt plaats in de Watertoren van Aalsmeer, NIET op onze locatie aan de Oosteinderweg in Aalsmeer, waar Google Maps je heenstuurt als je naar Turf Aalsmeer zoekt. I.v.m. de vele trappen in de toren is deze beleving niet geschikt voor hele jonge- of hele oude spelers en voor minder validen.

Boekingen zijn aanvragen totdat de stichting die de toren beheert jullie aangevraagde tijd en dag heeft bevestigd. Op dat moment bevestigen wij jullie boeking. Dit kan momenteel even duren, vaak tot 1 of 2 weken van tevoren. Onze excuses voor dit ongemak.

Beperkt beschikbaar

Deze beleving is alleen te spelen buiten het broedseizoen van de slechtvalk die in de toren een nest heeft. Dat betekent dat het spel tussen januari en juli normaal gesproken niet te spelen is. Daarnaast is het slechts 6 dagen per maand voor ons beschikbaar (alle zaterdagen en een aantal zondagen). Wees er dus op tijd bij!

De Watertoren van Aalsmeer is een monument dat wordt beheerd door een stichting. Ons spel is gebaseerd op historische gegevens over de toren en per groep betalen wij € 30,- aan de stichting om de toren voor toekomstige generaties te behouden.

Parkeren

Voor € 2,- extra mogen jullie parkeren op het parkeerterrein van het Flower Art Museum, direct tegenover de toren. Deze optie moet vooraf gereserveerd worden omdat wij dan het hek voor jullie kunnen openen (en sluiten) en kan in het boekingssysteem aangevinkt worden. Het alternatief is elders gratis te parkeren. Let op dat dit op dagen met mooi weer vaak op enkele honderden meters van de toren zal zijn en jullie wel op tijd in de toren worden verwacht!

MOEILIJKHEID

4/5

DUUR

60 min

GROEPSGROOTTE

2-12 pers.

PRIJS

135-260

Boek nu: De Torenwachter

Een unieke beleving op een unieke locatie