Fort Kids

VIDEO
GALLERY
OVERZICHT

Een unieke escape room voor kinderen! Het geheimzinnige genootschap ‘Activae Aqua Alsmare’ heeft Fort bij Kudelstaart gekraakt om onderzoek te doen naar het bijzondere water dat eronder ligt opgeslagen. Ga in 1 of 2 teams de uitdaging aan om het fort binnen te dringen en meer over dit genootschap te weten te komen. Welk team lukt het als eerst om binnen 75 minuten het genootschap te infiltreren? Al spelende leer je over de functie van het fort, over de Stelling van Amsterdam en over de kracht en het nut van water. Het eerste deel (5-15 minuten) vindt rondom het Fort plaats, de rest is binnen. Het spel kan zonder volwassen begeleiding gespeeld worden door kinderen vanaf 10 jaar oud. Kinderen vanaf 8 jaar oud kunnen – i.v.m. de moeilijkheidsgraad van de puzzels en de geluidseffecten binnen – onder volwassen begeleiding spelen. Voor dit kinderpartijtje bieden we een speciaal kindermenu aan bij de buren van de Zeilschool. Dit arrangement kan in het boekingssysteem bijgeboekt worden.

Kosten: € 120,- per team (bij meer dan 6 spelers speel je automatisch in 2 teams), spelduur maximaal 75 minuten, inclusief introductie en afsluiting ruim anderhalf uur.

NB: deze beleving vindt plaats op Fort Kudelstaart, NIET op onze locatie aan de Oosteinderweg in Aalsmeer, waar Google Maps je heen stuurt als je naar Turf Aalsmeer navigeert.

Tijdelijke beleving

In afwachting tot de ontwikkelplannen voor het fort van start mogen, stelt Zeilfort B.V. Turf in staat mensen het 115 jaar oude fort te laten beleven op een in Nederland unieke wijze. In groepen van 4 tot 12 kinderen (in 1 of 2 teams van maximaal 6 kinderen per team) leren bezoekers spelenderwijs over het fort, haar functie en haar geschiedenis in een unieke, interactieve beleving. De pop-up beleving is door Turf Aalsmeer opgezet in samenwerking met de Aalsmeerse ondernemer Niels Tenhagen van Escape Lab en ‘Fort K’ gedoopt. Het is vanaf zomer 2021 tijdelijk te reserveren, tot het Zeilfort tot watersport-hotspot omgetoverd mag worden. Met de opbrengsten van deze beleving kan – naast het terugverdienen van de ontwikkeling, bouw en begeleiding ervan – ook door Turf worden bijgedragen aan het onderhoud van het fort. Kortom een unieke ervaring op een unieke, historische locatie!

DIFFICULTY

5/5

DUUR

90 min

GROEPSGROOTTE

4-12 pers.