Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wat zijn de actuele Corona beperkingen bij jullie?

Voor kinderpartijtjes gelden geen beperkingen. Voor alle andere actuele beperkingen voor volwassenen, check deze pagina.

Wat onderscheidt jullie van escape rooms?

Wij willen, anders dan veel escape rooms, een volledige ervaring aanbieden; een warme ontvangst, een volledig aangeklede speelruimte met een zeer divers aanbod aan spelelementen en een gezellige plek om na te praten. Doordeweeks of in het weekend, in kleine of grote groepen; je betaalt bij ons altijd hetzelfde per persoon en je bent gegarandeerd 70 minuten aan het spelen. Wist je dat wij ook unieke spellen en belevingen ontwerpen en bouwen voor andere bedrijven?

Wij zijn met meer dan 15 personen, wat nu?

Gold Creek spelen we ook wel eens met 16-18 personen, weet alleen wel dat dit aan de volle kant is. zijn jullie met nog meer personen? Dan bieden we ook diverse opties voor grote groepen. Speel bijvoorbeeld het spel in 2 groepen, waarbij 1 groep Gold Creek speelt en de andere groep een pubquiz of een van onze andere spellen speelt. Halverwege draaien we dan de rollen om! Wij hebben ook een ruim aanbod ‘Oud Hollandse spelletjes’, een pubquiz, Mega Jenga en een mooie rondvaart over het natuurgebied achter Turf. Zodoende hebben we al uitjes georganiseerd voor groepen van 4 tot 90 personen groot! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

En als we nou nog eens bij jullie terug willen komen?

Dat is mogelijk! Gold Creek speel je vanuit 1 van de 3 huisjes. Alle drie deze huisjes zijn verschillend, net als de puzzels en verstopplaatsen die erbij horen. Je kunt dit spel dus zeker 3x komen spelen! Daarnaast kun je natuurlijk zo vaak als je wilt komen lasergamen, of 1 van onze andere spellen spelen zoals Fort K of De Swarte Westenders.

Ik wil zelf ook wel zo'n spel in mijn onderneming, kan dat?

Dat kan zeker! Wij ontwerpen en bouwen ook unieke spellen en belevingen voor andere ondernemers, waaronder the Cambrigde Museum of Technology in Cambridge en Home Of Heroes in Buggenum. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Gold Creek en Kinderpartijtjes

Can we play the games in English?

Yes you can – but only our game ‘Gold Creek’! Just make sure you choose ‘English’ when you book the game.

Wat is Gold Creek nou precies?

Gold Creek is een Western dorpje in een hal van 230 m2 waarin je met je eigen groep groep van 4 tot 15 mensen (opgedeeld in 2 of 3 teams) wordt ‘opgesloten’ en waarbij het jullie taak is om met je team binnen 70 minuten zoveel mogelijk goud te vinden of verdienen. Dit kan door puzzels op te lossen, goed te zoeken, te onderhandelen met de andere teams, goud van andere teams af te pakken of door slimme strategische zetten te doen. Zie het als een bordspel in het echt. Of een escape room waar je niet alleen maar uit hoeft te ontsnappen. Of lasergamen met een verhaal. Kortom; een ‘real life game’; een levensecht spel dat alle kanten op kan; je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt!

Is Gold Creek een Escape room?

Daar is het idee wel ooit uit ontstaan, maar in feite is het dat niet meer. Je hoeft namelijk niet meer uit ons dorpje te ontsnappen. Wel moet je met je team uit je huisje ontsnappen aan het begin van het spel, maar daarna kun je vrij rondlopen in het dorp. Verder zitten dezelfde spelelementen in ons spel als in de meeste escape rooms; het oplossen van puzzels, interpreteren van hints, goed zoeken en strategisch nadenken. Daarnaast biedt Gold Creek, anders dan ‘normale’ escape rooms, ook grotere verenigingen, vriendengroepen of groepen collega’s de mogelijkheid om samen de uitdaging aan te gaan. Je kunt met 2 of 3 teams tegelijk de strijd aangaan in het dorp, wat een extra competitie-element aan het spel toevoegt. Waar je bij een escape room strijdt om wie het snelst ontsnapt is, strijd je bij ons om welk team aan het eind van het spel het meeste goud heeft!

Is Gold Creek eng?

Nee dat is het zeker niet. Er zijn enkele licht- en geluidseffecten om het extra spannend te maken, maar eng is het niet. Er zijn geen schrikmomenten of acteurs in dit spel.

Kunnen we bij jullie ook een drankje of hapje bestellen?

In onze gezellige lounge kunnen jullie aan onze bar tegen betaling ook een drankje bestellen om even na te praten en misschien een spelletje uit onze spelletjeskast te pakken. Voor grotere groepen kunnen wij hier ook een pubquiz organiseren. Qua hapjes hebben we alleen wat nootjes, zakjes chips of bitterballen uit de Airfryer.

Ik zit in een rolstoel, kan ik het spel dan ook spelen?

Het grootste deel van onze ruimte is voor een rolstoel toegankelijk en ook bij ons spel kun je voor het grootste deel prima meedoen! Uiteraard is het lasergamen wat lastiger als je in een rolstoel zit en ook is het lastiger manoeuvreren in de speelruimte als je met grote teams speelt. Neem gerust contact met ons op als je onze ervaringen wilt weten!

Ik ben zwanger, kan ik het spel dan ook spelen?

Dat kan zeker! Het lasergame-element is volgens opgave van de leverancier 100% veilig (het werkt met onschadelijke infraroodstralen – wat ook uit de afstandsbediening van je TV komt) en verder heb je het qua fysieke inspanning volledig zelf in de hand. We krijgen regelmatig zwangere vrouwen over de vloer die het net zo naar hun zin hebben als de rest van hun groep

Hoe kunnen we betalen?

Betalen voor het spel doe je direct bij het reserveren via iDeal. Drankjes kun je bij ons betalen via de PIN of draadloos. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.

Fort K

Wat is Fort K nou precies

– Fort K is een ‘escape battle’ in het oude Fort in Kudelstaart. Je speelt in 1 of 2 teams van 3 tot 6 personen per team met en tegen elkaar om zo snel mogelijk het geheime genootschap dat het fort heeft gekraakt te infiltreren. Het hele spel duurt 50 tot 75 minuten. Zoek, los puzzels op en werk samen; lukt het jullie tot de kern van het fort binnen te dringen voordat de tijd om is?

Is Fort K een escape room?

Ja in de kern wel. Het is een unieke beleving waarbij het doel niet is te ontsnappen, maar juist om het fort tot in de kern binnen te dringen binnen de tijd. Daarnaast kun je ook in 2 teams tegelijk hetzelfde spel spelen; welk team is sneller?

Waar ligt Fort K?

Het spel Fort K vindt plaats op het Zeilfort in Kudelstaart (Kudelstaartseweg 96). Het ligt dus NIET bij het pinnetje ‘Turf Aalsmeer’ op Google Maps (aan de Oosteinderweg): daar vind je ons andere spel; Gold Creek.

Kunnen we bij jullie ook een drankje doen?

Op dit moment is dat nog niet mogelijk op het fort. Wel bieden we diverse arrangementen aan met omliggende restaurants. Of wat te denken van een barbecue op het terrein van het Fort zelf? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Ik zit in een rolstoel, kan ik dit spel dan ook spelen?

Dat kan! Er is alleen een klein stuk van het spel buiten over deels onverhard terrein; dat is niet ideaal/comfortabel om met een rolstoel overheen te rijden denken wij… Wellicht met wat hulp van je teamgenoten?

Can we play this game in English?

Sadly at this point that is not (yet) possible.

Is Fort K eng/spannend?

Door de tijdsdruk en het gebruik van licht- en geluidseffecten is het zeker spannend, maar het is niet eng. We laten jullie niet schrikken en er zitten geen horrorelementen in het spel.

Hoe kunnen we betalen?

Betalen voor het spel doe je direct bij het reserveren via iDeal. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.

De Swarte Westenders

Wat is De Swarte Westenders nou precies?

De Swarte Westenders is een unieke escape game op het water. Je verkent met je team van maximaal 10 personen op ons speciale aluminium onderzoeksbootje de Westeinderplassen, op zoek naar een verloren buit van de bende van De Swarte Westenders die hier 500 jaar geleden de buurt plunderde. Lukt het jouw team om binnen 90 minuten de buit te vinden door goed te puzzelen, zoeken en samenwerken?

Is De Swarte Westenders een escape room?

Lastig te zeggen, want jullie ontsnappen niet uit een kamer (toch de letterlijke vertaling van een escape room). Maar jullie moeten wel net als in een escape room binnen de tijd samen puzzels oplossen en goed samenwerken om het einddoel te bereiken. Maar geen zorgen; van ons bootje kom je altijd af, ook als jullie de buit niet binnen de tijd hebben weten te vinden 😉

Waar ligt De Swarte Westenders?

Omdat dit spel plaatsvindt op een bootje, ligt het maar net waar handig is. Wij bieden een aantal standaard opstaplocaties aan in Aalsmeer en Kudelstaart. Willen jullie graag ergens anders op- en afstappen dan is dat vaak mogelijk in overleg!

Kunnen we bij jullie ook een drankje doen?

Aan boord is het beperkt mogelijk drankjes af te nemen. Omdat er beperkt (koel)ruimte is, vragen wij jullie vooraf aan te geven of/hoeveel/wat jullie denken te drinken onderweg, dan zorgen wij dat we dat aan boord hebben!

Ik zit in een rolstoel, kan ik dit spel dan ook spelen?

Dat kan! Het is wel wat lastig omdat ons bootje niet heel groot is; je zal er dus door je teamgenoten op en af geholpen moeten worden.

Can we play this game in English?

Sadly at this point that is not (yet) possible.

Is De Swarte Westenders eng/spannend?

Door de tijdsdruk is het altijd een beetje spannend natuurlijk, maar het is niet eng. We laten jullie niet schrikken en er zitten geen horrorelementen in het spel.

Hoe kunnen we betalen?

Betalen voor het spel doe je nadat de reservering door ons bevestigd is via iDeal. Drankjes kun je bij ons betalen via de PIN of draadloos. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.