fbpx

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Wat onderscheidt jullie van escape rooms?

Wij willen, anders dan veel escape rooms, een volledige ervaring aanbieden; een warme ontvangst, een zeer divers aanbod aan spellen, een gezellige plek om na te praten en diverse lunch-, borrel- en dinerarrangementen. Doordeweeks of in het weekend, in kleine of grote groepen; we bieden een unieke belevingen voor iedereen. Wist je dat wij ook unieke spellen en belevingen ontwerpen en bouwen voor andere bedrijven?

Wij zijn met meer dan 15 personen, wat nu?

Gold Creek spelen we ook wel eens met 16-18 personen, weet alleen wel dat dit aan de volle kant is. zijn jullie met nog meer personen? Dan bieden we ook diverse opties voor grote groepen. Speel bijvoorbeeld het spel in 2 groepen, waarbij 1 groep Gold Creek speelt en de andere groep een pubquiz of een van onze andere spellen speelt. Halverwege draaien we dan de rollen om! Of speel ons spel ‘Trust Nobody’ met 8 tot 48 personen. Wij hebben ook een ruim aanbod ‘Oud Hollandse spelletjes’, een pubquiz, Mega Jenga en een mooie rondvaart over het natuurgebied achter Turf. Zodoende hebben we al uitjes georganiseerd voor groepen van 4 tot 50 personen groot – of groter op jullie eigen locatie! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!

En als we nou nog eens bij jullie terug willen komen?

Dat is mogelijk! Gold Creek speel je vanuit 1 van de 3 huisjes. Alle drie deze huisjes zijn verschillend, net als de puzzels en verstopplaatsen die erbij horen. Je kunt dit spel dus zeker 3x komen spelen! Daarnaast kun je natuurlijk zo vaak als je wilt komen lasergamen, of 1 van onze andere spellen spelen zoals Trust Nobody, Fort K, de Torenwachter, De Zwarte Roos of De Swarte Westenders.

Ik wil zelf ook wel zo'n spel in mijn onderneming, kan dat?

Dat kan zeker! Wij ontwerpen en bouwen ook unieke spellen en belevingen voor andere ondernemers, waaronder the Cambrigde Museum of Technology in Cambridge en Home Of Heroes in Buggenum. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Gold Creek en Kinderpartijtjes

Can we play the games in English?

Yes you can ! Just make sure you choose ‘English’ when you book the game.

Wat is Gold Creek nou precies?

Gold Creek is een Western dorpje in een hal van 230 m2 waarin je met je eigen groep groep van 4 tot 15 mensen (opgedeeld in 2 of 3 teams) wordt ‘opgesloten’ en waarbij het jullie taak is om met je team binnen 70 minuten zoveel mogelijk goud te vinden of verdienen. Dit kan door puzzels op te lossen, goed te zoeken, te onderhandelen met de andere teams, goud van andere teams af te pakken of door slimme strategische zetten te doen. Zie het als een bordspel in het echt. Of een escape room waar je niet alleen maar uit hoeft te ontsnappen. Of lasergamen met een verhaal. Kortom; een ‘real life game’; een levensecht spel dat alle kanten op kan; je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt!

Is Gold Creek een Escape room?

Daar is het idee wel ooit uit ontstaan, maar in feite is het dat niet meer. Je hoeft namelijk niet meer uit ons dorpje te ontsnappen. Wel moet je met je team uit je huisje ontsnappen aan het begin van het spel, maar daarna kun je vrij rondlopen in het dorp. Verder zitten dezelfde spelelementen in ons spel als in de meeste escape rooms; het oplossen van puzzels, interpreteren van hints, goed zoeken en strategisch nadenken. Daarnaast biedt Gold Creek, anders dan ‘normale’ escape rooms, ook grotere verenigingen, vriendengroepen of groepen collega’s de mogelijkheid om samen de uitdaging aan te gaan. Je kunt met 2 of 3 teams tegelijk de strijd aangaan in het dorp, wat een extra competitie-element aan het spel toevoegt. Waar je bij een escape room strijdt om wie het snelst ontsnapt is, strijd je bij ons om welk team aan het eind van het spel het meeste goud heeft!

Is Gold Creek eng?

Nee dat is het zeker niet. Er zijn enkele licht- en geluidseffecten om het extra spannend te maken, maar eng is het niet. Er zijn geen schrikmomenten of acteurs in dit spel.

Kunnen we bij jullie ook een drankje of hapje bestellen?

In onze gezellige lounge kunnen jullie aan onze bar tegen betaling ook een drankje bestellen om even na te praten en misschien een spelletje uit onze spelletjeskast te pakken. Voor grotere groepen kunnen wij hier ook een pubquiz organiseren. Ook kun je een bittergarnituur bestellen (vooraf reserveren noodzakelijk), een steenoven pizza met elkaar delen of een volledig buffet afnemen bij ons op locatie!

Ik zit in een rolstoel, kan ik het spel dan ook spelen?

Het grootste deel van onze ruimte is voor een rolstoel toegankelijk en ook bij ons spel kun je voor het grootste deel prima meedoen! Uiteraard is het lasergamen wat lastiger als je in een rolstoel zit en ook is het lastiger manoeuvreren in de speelruimte als je met grote teams speelt. Neem gerust contact met ons op als je onze ervaringen wilt weten!

Ik ben zwanger, kan ik het spel dan ook spelen?

Dat kan zeker! Het lasergame-element is volgens opgave van de leverancier 100% veilig (het werkt met onschadelijke infraroodstralen – wat ook uit de afstandsbediening van je TV komt) en verder heb je het qua fysieke inspanning volledig zelf in de hand. We krijgen regelmatig zwangere vrouwen over de vloer die het net zo naar hun zin hebben als de rest van hun groep

Hoe kunnen we betalen?

Betalen voor het spel doe je direct bij het reserveren via iDeal. Drankjes kun je bij ons betalen via de PIN of draadloos. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.

Fort K en Fort Kids

Wat is Fort K nou precies

– Fort K is een escape room in het oude Fort in de Kwakel. Je speelt in een team van 2 tot 8 personen om zo snel mogelijk het geheime genootschap dat het fort heeft gekraakt te infiltreren. Het hele spel duurt 50 tot 80 minuten. Zoek, los puzzels op en werk samen; lukt het jullie tot de kern van het fort binnen te dringen voordat de tijd om is?

Is Fort K een escape room?

Jazeker! Het is een unieke beleving waarbij het doel niet alleen is te ontsnappen, maar eerst om het fort tot in de kern binnen te dringen binnen de tijd. Dat doe je door binnen 75 minuten zoveel mogelijk puzzels op te lossen.

Wat is het verschil tussen Fort K en Fort Kids?

Er zit weinig verschil in beide spellen, maar bij ‘Fort Kids’, geschikt voor kinderen van 10 t/m 14 jaar oud zonder volwassen begeleiding, hebben wij de moeilijkste puzzels versimpeld, wat geluidseffecten aangepast en helpen we indien nodig met meer hints.

Fort K kan al gespeeld worden met kinderen vanaf 8 jaar oud, maar dan alleen onder begeleiding van volwassenen. Dit omdat het schemerdonker is binnen en een aantal puzzels vrij pittig zijn.

Waar ligt Fort K?

Het spel Fort K vindt plaats op Fort bij de Kwakel (Het Fort 55). Jullie starten buiten. Het ligt dus NIET bij het pinnetje ‘Turf Aalsmeer’ op Google Maps (aan de Oosteinderweg): daar vind je ons andere spel; Gold Creek.

Kunnen we bij jullie ook een drankje doen?

Ja, dat kan bij onze buren van Bar Het Fort! We bieden ook diverse arrangementen aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Ik zit in een rolstoel, kan ik dit spel dan ook spelen?

Dat kan grotendeels, alleen het eindstuk (ongeveer 15 minuten) is dan niet volledig toegankelijk… Neem contact met ons op voor details hierover!

Can we play this game in English?

Yes, just select this option in the booking proces!

Is Fort K eng/spannend?

Door de tijdsdruk en het gebruik van licht- en geluidseffecten is het zeker spannend, maar het is niet eng. We laten jullie niet schrikken en er zitten geen horrorelementen in het spel.

Hoe kunnen we betalen?

Betalen voor het spel doe je direct bij het reserveren via iDeal. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.

De Swarte Westenders

Wat is De Swarte Westenders nou precies?

De Swarte Westenders is een unieke escape game op het water. Je verkent met je team van maximaal 10 personen op ons speciale aluminium onderzoeksbootje de Westeinderplassen, op zoek naar een verloren buit van de bende van De Swarte Westenders die hier 500 jaar geleden de buurt plunderde. Lukt het jouw team om binnen 90 minuten de buit te vinden door goed te puzzelen, zoeken en samenwerken?

Is De Swarte Westenders een escape room?

Lastig te zeggen, want jullie ontsnappen niet uit een kamer (toch de letterlijke vertaling van een escape room). Maar jullie moeten wel net als in een escape room binnen de tijd samen puzzels oplossen en goed samenwerken om het einddoel te bereiken. Maar geen zorgen; van ons bootje kom je altijd af, ook als jullie de buit niet binnen de tijd hebben weten te vinden 😉

Waar ligt De Swarte Westenders?

Omdat dit spel plaatsvindt op een bootje, ligt het maar net waar handig is. Wij bieden een aantal standaard opstaplocaties aan in Aalsmeer en Kudelstaart. Willen jullie graag ergens anders op- en afstappen dan is dat vaak mogelijk in overleg!

Kunnen we bij jullie ook een drankje doen?

Aan boord is het beperkt mogelijk drankjes af te nemen. Omdat er beperkt (koel)ruimte is, vragen wij jullie vooraf aan te geven of/hoeveel/wat jullie denken te drinken onderweg, dan zorgen wij dat we dat aan boord hebben!

Ik zit in een rolstoel, kan ik dit spel dan ook spelen?

Dat kan! Het is wel wat lastig omdat ons bootje niet heel groot is; je zal er dus door je teamgenoten op en af geholpen moeten worden.

Can we play this game in English?

Sadly at this point this is not (yet) possible.

Is De Swarte Westenders eng/spannend?

Door de tijdsdruk is het altijd een beetje spannend natuurlijk, maar het is niet eng. We laten jullie niet schrikken en er zitten geen horrorelementen in het spel.

Hoe kunnen we betalen?

Betalen voor het spel doe je nadat de reservering door ons bevestigd is via iDeal. Drankjes kun je bij ons betalen via de PIN of draadloos. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.

De Torenwachter

Wat is De Torenwachter nou precies?

De Torenwachter is een unieke escape game in de 50 meter hoge watertoren van Aalsmeer. In 1 of 2 teams van maximaal 6 personen per team probeer je het mysterie van de bouwers van de watertoren te achterhalen. Lukt het jouw team om binnen 60 minuten de top te bereiken door goed te puzzelen, zoeken en samenwerken?

Is DeTorenwachter een escape room?

Ja. Je moet puzzels oplossen om in de vastgestelde tijd (60 minuten) de top van de toren te kunnen bereiken. Kleine kanttekening is wel dat, anders dan bij een traditionele escape room, je  niet van kamer naar kamer gaat maar de hele toren moet/mag verkennen.

Waar ligt De Torenwachter?

In de watertoren van Aalsmeer: Kudelstaartseweg 16

Kunnen we bij jullie ook een drankje doen?

Ja, dat kan!

Ik zit in een rolstoel, kan ik dit spel dan ook spelen?

Nee helaas… de toren is 50 meter hoog, en traplopen is vereist.

Can we play this game in English?

Yes! Just check the box in the booking proces.

Is De Torenwachter eng/spannend?

Door de tijdsdruk is het altijd een beetje spannend natuurlijk, maar het is niet eng. We laten jullie niet schrikken en er zitten geen horrorelementen in het spel.

Hoe kunnen we betalen?

Betalen voor het spel doe je nadat de reservering door ons bevestigd is via iDeal. Drankjes kun je bij ons betalen via de PIN of draadloos. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.

De Zwarte Roos

Wat is De Zwarte Roos nou precies?

De Zwarte Roos is een escape game waarin jouw team moet zien in te breken in het Flower Art Museum in Aalsmeer om vervolgens ongezien 9 kunstwerken vrij te puzzelen uit het museum. Het is dus een soort break-in escape game, maar dan in een echt museum!

Is De Zwarte Roos een escape room?

Ja, in feite wel. Er is tijdsdruk, er zijn puzzels en een einddoel (het museum weer uit komen). Maar anders dan bij een normale escape room vindt dit spel niet plaats in een zelfgebouwd decor; jullie gaan ‘echt’ inbreken in een bestaand ondergronds museum!

Waar ligt De Zwarte Roos?

De Zwarte Roos vindt plaats in het Flower Art Museum in Aalsmeer; aan de Kudelstaartseweg 1.

Kunnen we bij jullie ook een drankje doen?

Ja dat kan! Hier is achteraf (beperkt) tijd voor in het museum.

Ik zit in een rolstoel, kan ik dit spel dan ook spelen?

Ja dat kan! Het eerste deel van het spel (van buiten naar binnen komen) wordt dan wel lastig, maar dit scheelt maar een paar minuten van het geheel. Jij kunt gewoon via de hoofdingang naar binnen! Geef dit van tevoren wel even aan in je boeking.

Can we play this game in English?

Yes you can! Just check the box in the booking system.

Is De Zwarte Roos eng/spannend?

Het is zeker spannend, want je moet ongezien inbreken in een museum. Binnen is er beperkt licht aanwezig en je zal stil moeten zijn om te voorkomen dat de bewaker je hoort! Eng is het niet; er zijn geen schrikmomenten of horror-elementen.

Hoe kunnen we betalen?

Betalen voor het spel doe je nadat de reservering door ons bevestigd is via iDeal. Drankjes kun je bij ons betalen via de PIN of draadloos. Voor bedrijven is het mogelijk achteraf een factuur op te stellen.